Προβολές σελίδων τον προηγούμενο μήνα

10.03.2011

TOP 5 ΨΑΓΜΕΝΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΡΟΜΟΥ(ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΤΕ)

Ο Εξορκιστής (1973)
Σύμφωνα με την εκτίμηση του συντάκτη, η κορυφαία ταινία του είδους. Ο "Εξορκιστής" αποτελεί ακόμα και σήμερα τον καθοδηγητή για πολλές ταινίες τρόμου, ενώ η ερμηνεία της 14χρονης τότε, Linda Blair, έχει μπει στο πάνθεον του παγκόσμιου κινηματογράφου. Προκάλεσε θόρυβο την εποχή που προβλήθηκε, ενώ την ακολούθησαν δύο κατώτερες συνέχειες. Πριν από μερικά χρόνια επανακυκλοφόρησε με κάποιες "κομμένες" σκηνές.



Το Ξύπνημα Των Νεκρών (1978)
"Οταν δεν υπάρχει άλλος χώρος στην κόλαση, οι νεκροί θα περπατήσουν στη γη". Το αριστούργημα του George A. Romero και η... έμπνευση για το επιτυχημένο "Τhriller" του Michael Jackson. Η ταινία που έκανε μόδα... τα ζόμπι. Το 2004 κυκλοφόρησε το ριμέικ, το οποίο δεν ήταν τόσο κακό όσο το περιμέναμε.



Halloween (1978)
Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του John Carpenter και το μεγάλο κινηματογραφικό ντεμπούτο της Jamie Lee Curtis. Ψυχοπαθής δολοφόνος εμφανίζεται το βράδυ της γιορτής των Αγίων Πάντων και σκορπά τον τρόμο. Γνωστό και σαν "Η Νύχτα Με Τις Μάσκες". Φέτος κυκλοφόρησε το ριμέικ, το οποίο φυσικά δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το πρωτότυπο φιλμ.



Παρασκευή και 13 (1980)
O Jason Voorhees γεννήθηκε την Παρασκευή και 13 του 1946. Τριάντα τέσσερα χρόνια αργότερα σκορπά τον θάνατο στη θρυλική λίμνη Crystal σκοτώνοντας δεκάδες ανυποψίαστους νεαρούς. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες θρίλερ, κυρίως λόγω τίτλου. Την ακολούθησαν δεκάδες συνέχειες, ενώ πριν 3 χρόνια οι... αθεόφοβοι του Χόλιγουντ έβαλαν τον Jason Voorhees να αναμετρηθεί με έναν άλλον γνωστό serial killer, τον Freddy Kruger στο απαράδεκτο "Freddy vs. Jason".



Εφιάλτης Στο Δρόμο Με Τις Λεύκες (1984)
Το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Johnny Depp. Η πιο επιτυχημένη ταινία θρίλερ της δεκαετίας '80 που την ακολούθησαν πολλές και κατώτερες συνέχειες. Η μοναδική, ίσως, που ήταν ισάξια του πρώτου φιλμ ήταν "Ο Νέος Εφιάλτης" όπου ο δημιουργός της σειράς, Wes Craven, ανακατεύει με έξυπνο τρόπο την πραγματικότητα με το ψέμα. Ο Freddy Kruger είναι από τους πιο χαρακτηριστικούς serial killer στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου και ο "άνθρωπος" που σε κάνει... να χάνεις τον ύπνο σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου